Luyện thi IELTS cho người mới bắt đầu, cam kết đầu ra - IELTS LangGo ×

Tổng hợp IELTS Speaking part 2 topics thường gặp cùng bài mẫu chi tiết

Nội dung [Hiện]

Trong khi phần thi IELTS Speaking Part 1 và Part 3 giống như một buổi phỏng vấn hỏi và đáp thông thường thì phần thi IELTS Speaking Part 2 có hình thức khác biệt. Thí sinh sẽ nói về một chủ đề cho sẵn trong một khoảng thời gian nhất định.

Nhiều người học chú trọng và dành nhiều thời gian để luyện tập part 2. Tuy nhiên, đối với những thí sinh có trình độ Tiếng Anh ở mức trung bình, việc học IELTS Speaking Part 2 sao cho hiệu quả không phải là điều dễ dàng.

Vì vậy, trong bài viết này IELTS LangGo sẽ cung cấp cho người học những thông tin tổng quan về part 2 cũng như những IELTS Speaking part 2 topics thường gặp kèm một số bài mẫu.

IELTS Speaking part 2 topics

Tổng hợp IELTS Speaking part 2 topics thông dụng kèm bài mẫu

1. Những điều bạn cần biết về IELTS Speaking Part 2

Trong IELTS Speaking Part 2, giám khảo sẽ đưa cho bạn một thẻ gợi ý (cue card) hoặc một thẻ nhiệm vụ bao gồm 3-4 gợi ý để trả lời các IELTS Speaking part 2 topics đó.

Sau khi nhận được chủ đề, bạn sẽ có một phút để chuẩn bị cho bài nói của mình. Bài nói của bạn sẽ kéo dài khoảng 2-3 phút, khi hết thời gian giám khảo sẽ yêu cầu bạn dừng lại.

Dưới đây là một ví dụ về cue card (thẻ gợi ý) về một IELTS Speaking topic Place (địa điểm):

Describe a country you have visited.

You should talk about:

 • Where is this country?

 • When did you visit it?

 • What are the interesting things about this country?

Bài thi IELTS Speaking part 2 topics được thiết kế để kiểm tra khả năng sử dụng ngữ pháp và từ vựng của bạn. Nói về một chủ đề bất kỳ trong vòng 2 phút hoàn toàn không hề dễ dàng nếu bạn chưa luyện tập hoặc không quen nói tiếng Anh thường xuyên.

Đó là lý do tại sao bạn cần tập nói thật nhiều và chuẩn bị kỹ càng hết mức có thể cho các IELTS Speaking topics.

IELTS Speaking Format

Bạn sẽ có khoảng 2 phút để trình bày về IELTS Speaking part 2 topics của mình

Dưới dây trình tự diễn ra trong phần thi IELTS Speaking part 2:

 1. Giám khảo sẽ đưa cho bạn một thẻ gợi ý, trong đó có tên IELTS Speaking part 2 topics cùng với những nội dung chính bạn nên đề cập đến trong bài nói của mình. Chủ đề được đưa ra thường sẽ liên quan đến trải nghiệm cá nhân.

 2. Sau đó, bạn có một phút để chuẩn bị bài nói của mình. Hãy vạch ra các ý chính hoặc từ vựng bạn sẽ sử dụng trong phần nói. Trước khi bắt đầu part 2, bạn được phát giấy và bút chì để viết ra những ý tưởng của mình lên giấy nếu bạn muốn. Quá trình này diễn ra trong vòng một phút.

 3. Sau khi hết một phút chuẩn bị, bạn có khoảng 2 phút để trình bày phần nói của mình.

 4. Trong khi nói, bạn nên cố gắng nói thật trôi chảy và liền mạch, tránh dừng lại quá lâu. Giám khảo sẽ không ngắt lời bạn mà chỉ gật đầu để khích lệ.

 5. Ngay khi hết 2 phút, giám khảo sẽ hỏi bạn một số câu hỏi liên quan đến những gì bạn đã nói, hoặc giám khảo sẽ bắt đầu part 3 luôn.

Về tiêu chí chấm điểm Speaking IELTS part 2: tương tự như part 1 và part 3, giám khảo sẽ cho điểm part 2 của bạn dựa trên 4 tiêu chí sau:

Fluency and Coherence

Fluency and Coherence (trôi chảy và mạch lạc) tức là bạn nói liên tục và liên mạch từ đầu đến cuối. Ngập ngừng và do dự khi chọn từ hoặc ý tưởng là điều có thể chấp nhận được nếu nó không xảy ra quá thường xuyên.

Lexical Resource

Trong khi nói, bạn phải đảm bảo từ vựng, phrasal verb hoặc idioms bạn dùng là hợp lý và chính xác. Điều này sẽ cho giám khảo thấy rằng bạn có khả năng sử dụng ngôn ngữ linh hoạt.

4 tiêu chí chấm điểm IELTS Speaking Part 2

4 tiêu chí chấm điểm IELTS Speaking Part 2

Grammar

Sử dụng đa dạng và chính xác các cấu trúc câu và kiến thức ngữ pháp khác nhau. Điều quan trọng là tránh mắc lỗi ngữ pháp khi nói.

Pronunciation

Hãy đảm bảo rằng bạn đang phát âm các từ một cách chính xác và dễ hiểu đối với giám khảo. Một mẹo hữu ích là cố gắng nói chậm rãi, rõ ràng và bình tĩnh.

Tránh nói quá nhanh vì bạn sẽ không kiểm soát được phát âm của mình, đồng thời giám khảo cũng không hiểu hết những gì bạn nói, do đó, điểm của bạn có thể bị trừ một cách đáng tiếc.

2. Tầm quan trọng của công thức A.R.E.A và cách ứng dụng trong IELTS Speaking

Không phủ nhận rằng việc học Writing theo bài mẫu sẽ giúp bạn nhanh chóng bỏ túi được các mẫu câu trả lời cùng mở rộng vốn từ vựng nhanh. Tuy nhiên cách học này lại khá máy móc và không linh hoạt. Không phải lúc nào bạn cũng chuẩn bị được câu trả lời mẫu và học thuộc cho tất cả các chủ đề trong IELTS, đúng không nào?

Công thức trả lời A.R.E.A là 1 công cụ tuyệt vời giúp bạn trả lời mọi câu hỏi trong IELTS Speaking nói chung mà vẫn đảm đủ ý. Nếu bám theo A.R.E.A, bạn sẽ xây dựng được khung câu trả lời, sắp xếp ý nào trước ý nào sau từ đó đắp thêm từ vựng và cấu trúc là ra được 1 câu trả lời hoàn chỉnh.

Cụ thể, công thức A.R.E.A bao gồm 4 ý chính sau:

A - Answer: Đưa ra câu trả lời trực tiếp cho câu hỏi.

R - Reason: Đưa ra lý do cho câu trả lời của bạn

E - Example: Đưa ra ví dụ cụ minh họa, chứng mình cho câu trả lời và lý do vừa nêu.

A - Alternatives: Có thể đưa ra ý kiến phản bác cho câu hỏi.

Lưu ý: Với các dạng câu hỏi đơn giản, không yêu cầu bạn đưa ra giải pháp/kế hoạch/phản bác thì có thể chỉ cần trả lời ba tiêu chí A.R.E (Anwser - Reason - Example) là đủ. Khi học bài mẫu, bạn cũng có thể dựa trên công thức này để phân tích nội dung câu trả lời. Tin chắc rằng nếu áp dụng A.R.E.A thường xuyên sẽ giúp bạn cải thiện tư duy rất tốt.

3. Tổng hợp IELTS Speaking Part 2 Topics with answer samples

Trong phần này IELTS LangGo sẽ đi sâu vào những chủ đề IELTS Speaking part 2 thường gặp nhất, bao gồm 5 chủ đề sau:

 • People (con người)

 • Places (địa điểm)

 • Events (sự kiện)

 • Activities (hoạt động)

 • Things (đồ vật)

Ở mỗi chủ đề, IELTS LangGo sẽ liệt kê những câu hỏi thường gặp và bài mẫu IELTS Speaking Part 2. Hãy đọc qua 1 lượt để nắm được tổng quan sau đó đọc kĩ bài mẫu để học tập cách xây dựng câu trả lời.

Với mỗi topic, bạn có thể chọn 1 câu hỏi và tự trả lời trong quá trình ôn luyện để chuẩn bị cho kì thi. Mỗi câu hỏi gợi ý này giống như 1 bài tập vậy. Bạn sẽ biết ôn cái gì, ở đâu và như thế nào mà không cần mất thời gian nữa, đặc biệt với các bạn đang tự học IELTS tại nhà.

25 mẫu câu trả lời trong IELTS Speaking Part 2 thông dụng nhất

IELTS Speaking Part 2 Topic: PEOPLE

Trong nhóm chủ đề People (con người), thí sinh thường được yêu cầu miêu tả về một người nào đó (bạn thân, giáo viên, đồng nghiệp, người thân, người bạn ngưỡng mộ, người nổi tiếng…). Thông thường, đối với nhóm chủ đề này, các câu hỏi thường là:

 • Describe a person you admire

 • Describe someone you like in your family

 • Describe a person who you met recently and would like to know more about him/her

 • Describe a person who solved a problem in a smart way

 • Describe a famous athlete you know.

Sample: Describe a person you admire

Generally, people may have admiration for a celebrity like a singer or an actor… but for me, it isn’t like that. I look up to people I know as role models. I admire my manager.

As a student with little experience in the tourism industry, it is lucky for me to have a talented mentor at work, who keeps an eye on my professional training as well as daily life. She makes sure I keep track of the time I’m using productively.

I still remember the first time we got to know each other in the interview when the conversation started in a formal manner but ended up being just like an intimate chat between old friends because we shared so many common things in our interests and background. She struck me with her politeness and a bright smile, by which my stress was slowly released.

Regarding the frequency that we keep in touch, due to my internship schedule that requires daily presence at the office, I’ve got plenty of chances to work with my mentor. She motivates me to strengthen my skills, and never beats about the bush when it comes to criticism so that my performance can be enhanced. Specifically, she advises me never to let my English out of practice, so that I can maintain my English at an advanced level.

Lastly, I should also mention the reason why I admire my manager, well she has many years of experience in the industry and a deep understanding of my country’s history, culture, and geography that may take aback anyone at the first meeting. With her passion for promoting Vietnam’s tourism, she is the perfect example of a diligent and passionate employee.

Nguồn: IELTS Materials

Vocabulary

 • Role model: Hình mẫu lý tưởng, người được xem là tấm gương để noi theo
 • Intimate (adj): thân thiết, thân mật, gần gũi
 • Diligent (adj): Siêng năng, chăm chỉ, cống hiến
 • Passionate (v): truyền cảm hứng, thể hiện sự say mê, say đắm về điều gì đó
 • Formal manner: Theo một cách thức trang trọng, tiêu chuẩn
 • To keep an eye on: Để mắt đến (người/điều gì đó), quan tâm chú ý
 • To keep in touch: Giữ liên lạc
 • To beat about the bush: nói lòng vòng, loanh quanh
 • The sky is the limit: không có giới hạn
 • End up = finally: Cuối cùng
 • Take aback: làm ngạc nhiên

IELTS Speaking Part 2 topic: PLACES

Đối với nhóm IELTS Speaking part 2 topics về Places, thí sinh sẽ được yêu cầu miêu tả một địa điểm (đã từng đến thăm quan, có dự định đến trong tương lai, một địa điểm du lịch, khu di tích lịch sử, một địa điểm cụ thể,…). Đối với nhóm chủ đề này, thông thường, sẽ có những dạng câu hỏi sau đây:

 • Describe a place you would like to visit.

 • Describe a place you have visited where you can see interesting animals

 • Describe a natural landscape of Vietnam you love the most?

 • Describe a place where you like going shopping

 • Describe a place you have visited recently

Sample: Describe a place you have visited recently

Lately, I visited the Glacier National Park. The trip gave me immense pleasure after a long time period. This is one such area where nature has bestowed her exquisiteness to the mountains. The place is ideal for hiking and trekking. I consider myself fortunate that I got an opportunity to visit this place.

For long, I have been travelling to nearby places, sometimes alone, other times with my family. However, to the Glacier National Park, I visited alone. The area is rocky and filled with natural beauties. Thus, as per my perception, the best time to visit this park is during winter. This opinion may differ accordingly. I can guarantee that the best time is winter as I have visited this place in varying seasons but found the end of the year to be the perfect time. So, my last visit was somewhere in the middle of December.

To visit this place all alone, there were several reasons. I wanted to spend some quality time by myself. In my office, I had a massive workload. Being a professional in an IT agency, I had to work under stringent rules and regulations. Keeping all of this in mind, I was too exhausted to spend another week in the office. So, to rejuvenate myself, improve productivity and get back my strength, I decided to take a week off and travel.

As far as my experience is concerned, I found this place to be a naturally tranquil one. I found serenity by spending time in this place. The wilderness of the mountains simply flabbergasted me. The carved valleys and peaks were magnificent. Moreover, I had some good time hiking and riding on a boat. There were also camping services, but I was unable to avail them. Cycling was another adventurous activity I could find there. The night was bright and the million stars soothe your anxiety in no time.

I also liked the lakes and wide glaciers of the park. Out of all, I liked the mountain ranges the most as they were different from others that I have seen.

Vocabulary

 • Chilly: rất lạnh
 • Sightseeing: tham quan
 • Relive: sống lại, hồi sinh
 • Snow capped: bị che phủ bởi tuyết

IELTS Speaking Part 2 topic: EVENTS

Đối với nhóm chủ đề IELTS Speaking Part 2 Events , thí sinh thường được yêu cầu miêu tả về một sự kiện (khó quên, ngại ngùng, du lịch, thú vị, bước ngoặt…) của mình. Với nhóm chủ đề này, thí sinh có thể sẽ bắt gặp những câu hỏi như sau:

 • Describe an event that changed your life for the better

 • Describe an important historical event in your country

 • Describe an recent event that made you happy

 • Describe an event when you excited

Sample" Describe An Important Event That Changed Your Life Forever

Each of us has a story that encompasses an important life-changing event, but the main difference between people is that some are more willing to share their stories than others. By describing my experience of the event that made me who I am today, it’s like telling my story so that it helps others to understand me as the person I am. So I’m going to explain what defined that moment and why it was so important.

Have you heard of a near-death experience or a close brush with death? Something that happened that brought a person to the brink of death? There are a few events that I believe have influenced and inspired me so much that I know they have changed my worldview and affected me forever. This event is one of them.

During a trip in 2015, I learned a lot about the importance of family and the need for a strong sense of community and family values. It gave me an understanding of how big a ‘family’ can be.

My father and I were traveling in our car to another city; he was driving at the time. Suddenly, without warning, a large truck on the other side of the road veered across and smashed into our car. It was terrible! The impact destroyed our car and seriously injured my father and me.

After the accident, the EMTs arrived and took us to a nearby hospital for emergency treatment, but, unfortunately, my father died shortly after because of the serious injuries he had sustained. His death was a life-changing moment for me. I became the head of the house and had to take on many new responsibilities. It made me grow up very quickly, but I also learned how well-loved my father had been in our local community.

Everyone rallied around to help us in the first few months following his death, which was a great help. It was like having a super large family – everyone looking after us in our moment of need. It was a moment that changed my life, as I could have died that day too. Something I’ll never forget. So now I never take anything for granted.

I’m fortunate to have learned these lessons at a young age and to have come to appreciate the ideals I grew up with as a child. There’s nothing better than to learn by looking at your life experiences over time.

Some people may have extreme events in their lives that might worry them if they revisit them. The person I am today is partly the result of all that has happened in my past. All the events that have affected my life have all contributed something. I’m constantly reminded of how lucky I am to be alive – and so I try to use the experience as a springboard to successfully overcome obstacles rather than think of myself as a lifelong victim of sad circumstances.

 • encompass (v): bao trùm
 • define (v): Định nghĩa
 • inspire (v): Truyền cảm hứng
 • understanding (n): Hiểu biết
 • emergency treatment: Điều trị khẩn cấp, cấp cứu
 • springboard (n) bàn đạp

IELTS Speaking Part 2 topic: ACTIVITY

Nhóm chủ đề này yêu cầu thí sinh miêu tả về một hoạt động (thể thao, vui chơi giải trí, đáng nhớ, …) của mình. Câu hỏi thí sinh nhận được từ giám khảo thường là:

 • Describe a leisure activity near or on sea

 • Describe an activity you like to stay in shape

 • Describe an activity you enjoy doing

 • Describe an activity that you usually do that wastes your time

Sample: Describe an activity you enjoy doing

I’m not really into sports but if I have to choose, badminton would be my most favorite one. I used to play it with my friends after school or whenever I had free time.

In my opinion, badminton is not only a physical exercise but also an ideal way to relieve stress and relax. When I was young, I used to play it every weekend with my parents but then I stopped enjoying it for a while because of school work and I didn’t realize the importance of playing sports.

However, when I went to university, a lot of my friends loved playing badminton and we also had a big playground, so I started playing it again. We also had a badminton club, which everyone could join and play badminton on the weekends. We also played against each other and the winner would get a small prize, such as a medal or snacks. Sometimes we chose other kinds of sports such as volleyball or basketball so that we wouldn’t get tired of playing only badminton. I think that time at university has helped me a lot in developing practical skills such as teamwork, self-discipline and problem-solving.

That’s why I still play badminton to this day because I think it is a good and affordable way to pursue a healthy lifestyle. You don’t need to have special equipment, clothes or a big playground. And above all, it’s a fantastic way to relax after a long day at work or at school.

Vocabulary highlights:

 • To be into something: thích một cái gì đấy
 • An ideal way: một phương pháp lý tưởng
 • A playground (n): sân chơi
 • To play against: chiến đấu lại, chống lại
 • Get tired of: trở nên chán điều gì đó
 • Practical skills: những kĩ năng thực tiễn
 • Self-discipline (n): kỷ luật tự giác
 • Problem-solving (n): giải quyết vấn đề
 • Affordable (adj): vừa túi tiền, có khả năng chi trả
 • To pursue (v): theo đuổi
 • A healthy lifestyle (n): lối sống lành mạnh
 • Special equipment (n): dụng cụ đặc biệt
 • Fantastic (adj): tuyệt vời

IELTS Speaking Part 2 topic: THINGS

Các chủ đề về Things trong Speaking part 2 sẽ xoay quanh các đồ vật trong cuộc sống của bạn. Câu hỏi về chủ đề này thường là:

 • Describe a thing you can not live without

 • Describe a present you received which was made by hand

 • Describe a website you use that helps you a lot in your work or studies.

 • Describe a very difficult task that you succeeded in doing as part of your work or studies.

Trên đây là năm IELTS Speaking part 2 topics lớn cùng các dạng câu hỏi mẫu của từng chủ đề. Nhằm giúp các bạn ôn luyện part 2 hiệu quả hơn, LangGo đã tổng hợp một số IELTS Speaking part 2 topics có kèm theo đáp án chi tiết.

Cùng theo dõi và ghi chép lại những từ mới hoặc cấu trúc hay nhé!

IELTS Speaking part 2 topics with answers

Một số IELTS Speaking part 2 topics with answers cùng từ vựng cần chú ý

Describe a present you received which was made by hand

You should say

 • what it was

 • what it was like

 • who gave it to you

 • and how you felt about the present

Bài mẫu IELTS Speaking part 2:

I’m going to tell you about a sweet and romantic period of my life- the story about my first boyfriend! I was 16 at the time and completely smitten.

Since neither of us worked at the time, we would always make each other gifts for special occasions, such as anniversaries, birthdays, or the holidays. I’ll tell you about one gift that I’ll never forget.

He made me a collage of all the stages of our friendship and relationship. He must have gone to a print shop to print out all these pictures that carefully cut them out and made a tasteful wall collage with them.

The special part of the gift was that he formed the letters of our names out of pictures, Anna and Dave. I thought this was a really creative way to celebrate our love.

Looking back, this gift is a bit corny, but at that time I felt completely blown away by it. We had been friends since we were children, so we had a ton of memories together. Furthermore, our relationship was 4 years long! I liked that he was thoughtful enough to put the effort into this kind of gift.

Moreover, I felt really emotional looking at the way he told the story of our friendship that turned into love through photos. In conclusion, these sort of acts were the key to my heart as a teen girl!

Nguồn:IELTS Material

New words:

 • smitten (adj): thích ai đó rất nhiều

 • special occasion: dịp đặc biệt

 • collage (n): cắt dán ảnh

 • corny (adj): trẻ con

 • blow away (phrasal verb): rất hạnh phúc hoặc ngạc nhiên

 • thoughtful (adj): chu đáo

 • put the effort into something: nỗ lực làm gì

 • key to someone’s heart: chìa khóa đến trái tim

Describe a piece of art that you like

You should say:.

 • what the work of art is

 • when you first saw it

 • what you know about it

 • and explain why you like it

Bài mẫu IELTS Speaking part 2: Topic Art

Mona Lisa is a half-length portrait painting which is extremely famous in the whole world. It was created by Leonardo da Vinci. And, in fact, this is the most known and most praised painting in the world.

Actually, my parents took me to the Louvre Museum in Paris where I first met with this painting and the character. When I grew up, I paid some visits to the same museum only to see the painting. It is said that the painting is the portrait of a woman named Lisa who was the wife of a nobleman at that time.

I like the painting for a few specific reasons. The most important reason for liking the painting is the mysterious smile of the woman. The historical value of this painting also notable. Though no exact date of origin for this painting is found, it is assumed that it has been painted in 1506.

The past history of this painting also attracts me. It was acquired by King Francis but later, the painting has become the property of the French government. Moreover, it has been exhibited since 1797 in the display of this museum for permanently.

Honestly, I did not have any special feeling when I first saw it. I was a small boy then. But gradually I came to know about the history of the painting and a special attraction grew in me. Now I am a diehard fan of this painting indeed.

Nguồn: IELTS Mentor

New words:

 • portrait painting: tranh chân dung

 • pay visit to: đến thăm

 • origin (n): nguồn gốc

 • assume (v): cho rằng

 • acquire (v) lấy được

 • display (n): trưng bày

 • permanently (adv): mãi mãi, lâu dài

 • gradually (adv): dần dần

 • diehard fan: fan cứng

IELTS Speaking Part 2 Topics with answer samples

Tổng hợp IELTS Speaking Part 2 Topics with answer samples

Describe a water sport you would like to try in the future.

You should say

 • what is it

 • where you will do it

 • whether it is easy or difficult

 • why would you like to try it

Bài mẫu IELTS Speaking part 2: Topic Sports

I am a sportive personality and have a keen interest in water sports. I have experienced a few water sports already, such as boating and river rafting. However, the one activity that I am desperate to try is scuba diving.

It is one of the best adventurous water sports that lets you go deep into the water and experience the depth of marine life. I got to know about this activity from a friend who had tried it in Singapore.

I researched more on it and found out that wearing safety gear and carrying an oxygen cylinder is necessary to stay in the water for a long time.

So, to try it out and enjoy the activity, I am planning a trip to Goa with my friends. Goa is indeed famous for water sports; hence, scuba diving will surely be a divine experience.

In terms of the expenditure, it costs approximately 5-10 thousand for half an hour of experience. Also, I think it will be quite difficult as well. Although the cost is a bit on the high end, I believe that the experience will be worth it.

I surely don’t want to let go of an opportunity to know the ecosystem of coral reefs. Under the water, we can see a lot of creatures, such as jellyfishes, sea horses, octopuses, and a lot more. With the help of waterproof cameras, we can also shoot the entire experience.

Nguồn: IELTS Material

New words:

 • sportive (adj): thích thể thao

 • have a keen interest in something: rất hứng thú, quan tâm đến cái gì

 • scuba diving (n): lặn

 • adventurous (adj): mạo hiểm

 • oxygen cylinder: bình oxy

 • expenditure (n): chi phí

 • high end (adj): đắt đỏ

 • coral reefs: rặng san hô

 • waterproof (adj): chống nước

Thông qua bài viết trên, LangGo đã cung cấp cho người đọc những thông tin cần thiết về Speaking part 2 như các bước làm bài thi, tiêu chí chấm điểm và một số IELTS Speaking part 2 topics with answers.

Hy vọng thông qua bài viết, các bạn có thể tự xây dựng cho mình chiến lược để có thể luyện tập các IELTS Speaking part 2 topics hiệu quả nhất và đạt được mục tiêu về điểm số.

IELTS LangGo

TEST IELTS MIỄN PHÍ VỚI GIÁO VIÊN 8.5 IELTS - Tư vấn lộ trình học HIỆU QUẢ dành riêng cho bạn!
Hơn 15.000 học viên đã thành công đạt/vượt band điểm IELTS mục tiêu tại LangGo. Hãy kiểm tra trình độ IELTS miễn phí để được tư vấn lộ trình cá nhân hoá bạn nhé!
 • CAM KẾT ĐẦU RA theo kết quả thi thật 
 • Học bổ trợ 1:1 với giảng viên đứng lớp
 • 4 buổi bổ trợ Speaking/tháng
 • Tăng band chỉ sau 1,5 - 2,5 tháng
 • Hỗ trợ đăng ký thi thật tại BC, IDP

ĐĂNG KÝ TƯ VẤN LỘ TRÌNH CÁ NHÂN HÓANhận ƯU ĐÃI lên tới 10.000.000đ